



Nu kommer lite bilder på våra 9kg goda gurkor. Lägger även receptet här om någon vill prova.
3 kg gurkor
1 1/2 dl salt
2 gula lökar
1 kg socker (jag tog lite mindre idag)
3 grader ättika 24%
1 bit pepparrot ( ca 4 cm) Delas i mindre bitar
2 msk gula senapsfrön
5 dillkronor (jag tog alla jag köpte idag, var mer änr 5 st)
Blanda socker, salt, senapsfrön o ättika i en skål.
Dela lökarna i lagom bitar. Samma med pepparroten.
Skär bort knorten på båda sidor av gurkan, skär sedan gurkan i lagom storlek, ca 1/2 cm.
Varva gurkor, blandningen av ättika mm, pepparrot, lök o dillkronor i en spann. Sätt en påse över spannen
Låt stå till dagen efter, då du rör om i spannen. Gör detta 2 ggr/dag. Efter 2 dgr kan du hälla över dina goda gurkor på väl rengjorda burkar, se till så att det kommer med dillkronor, lök o pepparrot i varje burk. Färdiga att ätas.
hur mycket ättika????
SvaraRadera3 grader, man ser strecken på ättiksflaskan, ta enl 3 streck
SvaraRadera